DERKSEN STOORT ZICH AAN KRITIEK OP NIJHUIS: 'TEGENSTANDERS GAAN MATENNAAIEN'

Johan Derksen kan zich totaal niet vinden in het commentaar op Bas Nijhuis. De arbiter kreeg veel kritiek na de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord (0-1), waarin hij volgens velen te veel toestond. Derksen kan de manier van fluiten echter waarderen, zo geeft hij aan bij Vandaag Inside.

"Ik vind alle kritiek op Bas volkomen nonsens", aldus Derksen. "Ik schrok, want ik ben het altijd eens met Willem (van Hanegem, red.), maar Willem vond nu ook dat hij te ver ging. Dan spreekt waarschijnlijk zijn Feyenoord-hart, want als Willem van één scheidsrechter gecharmeerd was, dan was het van Bas geweest. Hij laat duels toe. Alleen als Bas fluit, zie je een soort Engels voetbal op de Nederlandse velden. Tegenstanders kunnen daar alleen niet meer tegen, die gaan liggen rollenbollen en matennaaien."

Het optreden van Nijhuis in het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord kwam hem op forse kritiek te staan. Niet alleen Van Hanegem was niet te spreken over de arbiter, ook bij Studio Voetbal was men ontevreden. Volgens Theo Janssen begint de houding van Nijhuis een act te worden, terwijl Afellay de scheidsrechter als 'gênant' bestempelde.

2024-04-15T23:15:09Z dg43tfdfdgfd