FEYENOORD OVERSPOELD DOOR WOEDENDE REACTIES VAN EIGEN FANS; LEEDVERMAAK BIJ AJAX-FANS

Feyenoord-fans hebben online overwegend negatief gereageerd op de financiële details die Benfica zaterdagavond naar buiten bracht over de transfer van Orkun Kökçü. De Rotterdammers ontvangen een vaste transfersom van ‘slechts’ 25 miljoen euro voor de middenvelder, daar waar aanvankelijk werd gerept over een vaste som van 30 miljoen euro.

Diverse media meldden aanvankelijk dat de landskampioen van Nederland een vast bedrag van dertig miljoen euro zou ontvangen voor Kökçü. De vaste transfersom die Benfica betaalt voor hem valt echter een stuk lager uit: 25 miljoen euro. Mocht Kökçü aan bepaalde prestaties voldoen, dan kan de transfersom wel oplopen tot een bedrag van 30 miljoen euro. Daarnaast heeft Feyenoord een variabel doorverkooppercentage bedongen.

“Slap beleid”, tweet het fan-account Feyenoord Transfermarkt, dat nauw betrokken is bij de Rotterdamse club en doorgaans zeer goed ingevoerd is. De persoon achter het fan-account is bijzonder kritisch op technisch directeur Dennis te Kloese van Feyenoord en insinueert dat de club meer had kunnen halen uit de verkoop van Kökçü. “Schei uit. Zonder technische man komt deze club niets verder.”

Journalist Mikous Gouka van het Algemeen Dagblad legt via Twitter uit dat een hogere transfersom voor Kökçü simpelweg niet realistisch was. “Welingelichte bronnen geven aan: er was veel interesse voor Kökcü, maar geen enkele club was - op dit moment - bereid om ook maar in de buurt van het geboren bedrag van Benfica te komen”, aldus Gouka.

Te Kloese is online op dit moment de gebeten hond, blijkt uit diverse tweets afkomstig van Feyenoord-fans. Onder andere onder de officiële aankondiging van de transfer door Feyenoord op Twitter regent het negatieve reacties, welke zich met name richten tot de hoogte van de transfersom. Fans van rivaliserende clubs hebben vooral leedvermaak.

2023-06-10T17:32:44Z dg43tfdfdgfd