RONALD KOEMAN HAALT HARD UIT: ‘FRIMPONG DENKT DAT HIJ HET NIVEAU IS ONTSTEGEN’

Ronald Koeman is allesbehalve blij met het besluit van Jeremie Frimpong om te bedanken voor Jong Oranje. De bondscoach van het Nederlands elftal weet nog niet of het besluit van de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen gevolgen heeft. Frimpong zegde af bij Jong Oranje nadat hij opnieuw was afgevallen bij Oranje voor de Final Four van de Nations League. Dat terwijl hij met Jong Oranje op het EK in Roemenië en Georgië (9 juni tot 2 juli) voor het eerst een eindtoernooi had kunnen spelen.

“Nee”, antwoordde Koeman op de vraag van ESPN-verslaggever Pascal Kamperman of hij de keuze van Frimpong begrijpt. De bondscoach vond het een naar arrogantie neigend besluit. “Ik vind het niet goed. Ik weet niet of het gevolgen heeft, maar ik vind dit niet oké. Jong Oranje speelt een EK, en als de speler in kwestie denkt dat hij dat niveau is ontstegen, denk ik dat je de verkeerde beslissing neemt.”

Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, gaf vorig weekend aan dat hij de keuze van Frimpong al enigszins aan zag komen. “Je proeft wel een beetje hoe hij erin staat, wat zijn gedachtes zijn”, zei hij. “Frimpong heeft het nooit letterlijk gezegd tijdens de interlandperiodes bij ons, maar je proeft dat hij vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal moet spelen. Hij zou misschien niet misstaan bij de selectie van Oranje, maar ook zeker niet op een EK met Jong Oranje.”

Artikel gaat verder onder de video

Koeman zei eerder al dat hij Frimpong niet selecteerde omdat hij niet past in een systeem met vier verdedigers. Frimpong is bij Bayer een rechtervleugelverdediger in een vijfmansdefensie. Denzel Dumfries is bovendien de eerste keuze van Koeman als rechtsback van Oranje. Frimpong, die in de zomer waarschijnlijk een transfer gaat maken, behoorde tot WK-selectie van Louis van Gaal, maar hij speelde geen minuut.

Voor Jong Oranje start het EK op 21 juni met een wedstrijd tegen België. Daarna volgen nog groepswedstrijden tegen Portugal en gastland Georgië. De nummers een en twee uit de groep gaan naar de kwartfinales. Tijdens het EK kan het team van Van de Looi zich ook kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

2023-06-10T14:09:01Z dg43tfdfdgfd