HODGSON (75) VOELT ZICH JONG GENOEG: 'WIE WEET KOMT ER NOG EENTJE VOORBIJ'

Roy Hodgson gaat zijn eigen record aanscherpen. De 75-jarige manager sluit niet uit dat hij na Crystal Palace nog een klus aanpakt.

Na zijn laatste wedstrijd op de bank van Watford leek hij het record van de oudste manager in de Premier League definitief te hebben gevestigd. De lokroep van zijn oude club veranderde de situatie. Hij stemde in om als opvolger van Patrick Vieira terug te keren. Bij elk duel op de bank van Crystal Palace wordt het record net weer wat aangescherpt.

Zaterdag bij zijn rentree als manager van Palace is hij 75 jaar en 235 oud. Maar Hodgson voelt zich nog kwiek genoeg. 'Ik weet dat mijn geboortebewijs me zegt dat ik oud genoeg ben om met pensioen te gaan, maar mijn gevoel zegt iets anders', zegt hij tegen de BBC.

Hodgson had deze kans niet meer verwacht. 'Ik had geaccepteerd dat ik met pensioen was, omdat dat is wat iedereen vertelde. Als ik door de straat liep, dan vroegen ze of ik genoot van mijn pensioen. Maar aan de andere kant voelde ik me nooit zo oud om met pensioen te gaan. Er was eigenlijk altijd nog wel ruimte voor een project als dit.'

De voormalig bondscoach houdt de deur open voor nieuwe projecten. 'Wie weet komt er nog eentje voorbij. Maar ik ga er niet actief naar op zoek. Niemand is voor mij op zoek naar zo'n project. In de laatste twee gevallen – Palace en Watford – kwam het op mijn pad.'

Oudste managers in Premier League 

Manager Leeftijd
Roy Hodgson 75 jaar, 235 dagen*
Sir Bobby Robson 71 jaar, 192 dagen
Sir Alex Ferguson 71 jaar, 139 dagen
Neil Warnock 70 jaar, 162 dagen
Claudio Ranieri 70 jaar, 93 dagen

* = leeftijd op 1 april

2023-03-30T21:48:52Z dg43tfdfdgfd